Installateur kan voortaan zonnepanelen registreren namens klant

Installateur kan voortaan zonnepanelen registreren namens klant

  • 9 november 2021
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Het aanmelden van opwekinstallaties (in de praktijk vooral zonnepanelen) op de website energieleveren.nl kon formeel alleen door de eigenaar zelf gebeuren. Vaak wilden installateurs, of andere ondernemers, hun klanten dit werk besparen door de panelen zelf aan te melden. Dit leverde administratieve problemen op in verband met privacyrichtlijnen.

 

Met ingang van november 2021 is het voor installateurs, of andere professionele derden, mogelijk om via e-Herkenning op basis van schriftelijk klantmandaat (bijvoorbeeld op de offerte) de registratie uit te voeren op energieleveren.nl.

Registratie van panelen en andere installaties waarmee duurzame energie wordt geproduceerd, is van groot belang met het oog op de veiligheid en kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk. Ook voor de leveringszekerheid is het belangrijk dat netbeheerders inzicht hebben in vraag naar en het aanbod van elektriciteit op het net.

Lees hier alle informatie over de nieuwe werkwijze. Op energieleveren.nl is bovendien een handleiding beschikbaar, nadat via eHerkenning is ingelogd, en een lijst met de meest gestelde vragen en antwoorden.


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht