Gedragscode Slim Netbeheer incl. klachtenprocedure

De netbeheerders in ons land hebben de Gedragscode Slim Netbeheer opgesteld en deze is op 19 april 2022 definitief goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze gedragscode is opgenomen hoe netbeheerders kunnen komen tot een gewogen oordeel of het gebruik van data voor netbeheerdoeleinden wel of niet past binnen de wettelijke taak van de netbeheerder het net veilig, betrouwbaar en betaalbaar te beheren volgens de voorschriften van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

placeholder

Waarom een Gedragscode Slim Netbeheer? 

Iedereen die energie gebruikt, heeft te maken met het transport van deze energie door de netbeheerder. Het is de taak van de netbeheerders om voor dat transport te zorgen. Dat is bij wet vastgelegd. En natuurlijk moet dat veilig, betaalbaar en betrouwbaar gebeuren. Daarvoor is het noodzakelijk om gebruik te maken van data. We managen daarmee feitelijk het elektriciteitsnet.

Voor meer informatie over de Gedragscode Slim Netbeheer, het stellen van vragen over de gedragscode of heeft een klacht met betrekking tot de manier waarop uw netbeheerder met data omgaat voor netbeheerdoeleinden? Klik dan hier.