Vacature Secretaris voor het domein Systeem & Infra

Vacature Secretaris voor het domein Systeem & Infra

 • 24 mei 2019
 • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Ter versterking van de bureau organisatie zoeken wij een Secretaris voor het domein Systeem & Infra.

Op dit moment hebben we bij Netbeheer Nederland een vacature voor

Secretaris

Verbindende rol en samen bouwen aan een duurzame energievoorziening

De context

Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie van alle elektriciteit- en gasnetbeheerders van Nederland. De energienetbeheerders leveren een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. De netbeheerders hebben twee hoofdtaken: zij beheren de fysieke netinfrastructuur en zij faciliteren het functioneren van de markt. De bedrijven spelen een sleutelrol in de ontwikkeling van de gas- en elektriciteitsmarkt. Netbeheer Nederland behartigt de belangen van de netbeheerders bij de overheid, politiek en bij overige stakeholders. Alle energienetbeheerders zijn lid van Netbeheer Nederland. De vereniging heeft 9 leden; twee landelijke netbeheerders en zeven regionale netbeheerders. Het hoogste orgaan is de Ledenraad en geeft sturing aan de samenwerking binnen de vereniging. Er zijn twee domeinen: Klant & Markt en Systeem & Infra en zijn verantwoordelijk voor het Energietransitie-programma. De domeinen en werkgroepen geven sturing aan de inhoudelijke ontwikkeling van producten en diensten.

Ter versterking van de bureau organisatie zoeken wij een Secretaris voor het domein Systeem & Infra.  

 

Wat ga je doen?

De scope van het domein Systeem & Infra is om nu en in de toekomst zorg te dragen voor een veilige, betrouwbare en betaalbare energie-infrastructuur. Dit omvat het optimaal aanleggen, onderhouden en beheren van vitale infrastructuur voor transport en distributie van elektriciteit en gas. We doen dat door samen te werken op belangrijke onderwerpen als assetmanagement, cybersecurity, crisismanagement, bedrijfsvoering, kwaliteit & veiligheid van assets, werkzaamheden, mensen, omgeving en de omschakeling naar duurzame energie.

Samen met je directe collega vorm je een team en ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, procesinrichting en professionalisering van het domein. Strategisch waar nodig, pragmatisch waar mogelijk. Als secretaris coördineer je de gezamenlijke projecten en activiteiten van het domein Systeem & Infra en bereid je de besluitvorming voor. Je zorgt onder meer voor een goede interpretatie van beleid, monitort de voortgang, draagt bij aan de realisatie en implementatie van afspraken, procedures en richtlijnen. Je zorgt ervoor dat onderwerpen worden geagendeerd en je ondersteunt het domein bij de voorbereiding en verslaglegging van overleggen. Je signaleert mogelijke issues en neemt proactief maatregelen en initiatieven om ze te beheersen en op te lossen. Je rapporteert aan de directeur van Netbeheer Nederland.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een stevige professional die inhoudelijk en procesmatig bijdraagt aan beleids- en besluitvorming. Daarvoor beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring met inhoudelijke procesbegeleiding en ervaring met assetmanagement;
 • Organisatie sensitieve en resultaatgerichte persoonlijkheid, weet draagvlak te creëren en mensen mee te krijgen;
 • Vaardig in het opstellen van beleidsnotities en adviezen;
 • Verbindend, proactief, communicatief, pragmatisch, doel- en resultaatgericht;
 • Flexibel, stressbestendig, houdt overzicht, plant, organiseert en maakt duidelijke keuzes.

 

Locatie / Standplaats

Den Haag

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Inschaling is minimaal € 4.388,- en maximaal € 6.751,- bruto per maand, op basis van een 38-urige werkweek;
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast het salaris kun je rekenen op 8% vakantiegeld, bovenwettelijk verlof en levensloopbijdrage, gebundeld in het zogeheten Benefit Budget. Dit is een maandelijks vrij besteedbaar budget;
 • Netbeheer Nederland hecht sterk aan persoonlijke groei en ontwikkeling en biedt daarvoor verschillende mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een abonnement t.b.v. het woon-werkverkeer.

 

Solliciteren

Update: het is niet meer mogelijk om te reageren op deze vacature.


Terug naar overzicht