Symposium gassamenstelling 28 mei

Symposium gassamenstelling 28 mei

  • 10 april 2015
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Nederland heeft op het gebied van gas een voortrekkersrol. Dat willen we met elkaar graag zo houden. Op 28 mei 2015 organiseren Netbeheer Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hét symposium voor alle experts uit de gaswereld.

Gassamenstelling van de toekomst: Doorgaan op de huidige weg, of andere strategische keuzes maken?

G-Gas, H-gas, Groen Gas, Bio Gas, Power to gas, Vergassingsgas, synthetisch gas het aantal gassoorten in het net neemt toe. Momenteel worden ze allemaal op Groningen kwaliteit gemaakt. Maar duurzaam gas kan veel goedkoper worden geproduceerd als het niet nagenoeg dezelfde eigenschappen hoeft te hebben als het Groningse aardgas. We zouden veel kosten kunnen besparen als al die gassoorten zonder veel opwerking het in net kunnen. Wat houdt ons tegen? Er zijn al gastoestellen die een veel grotere range aan samenstellingen aankunnen. Moeten we het roer omgooien? Het toestellenpark aanpassen op de beschikbare gassen in plaats van andersom?

Tijdens het symposium proberen we antwoorden te vinden op een aantal relevante vragen:

  • Welke rol heeft gas in de toekomstige energievoorziening?
  • Welke verschillende  gassoorten zijn bruikbaar in de nabije toekomst en welke samenstelling hebben deze gassen?
  • Welke ontwikkelingen zijn er op gasgebied en welke invloed hebben ze op de gassamenstelling?
  • Als we het beleid om willen gooien, waar moeten we dan rekening mee houden m.b.t. het energienet, apparatuur, veiligheidseisen, etc.?
  • Welke kennis en kunde is hiervoor beschikbaar?
    Hoe kunnen we beleidsaanpassingen concreet en effectief vormgeven?

De vragen die gesteld worden in het symposium zijn van belang voor gebruikers van gas, invoeders van duurzaam (groen) gas, netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven, fabrikanten van gastoestellen, het ministerie van Economische Zaken kortom iedereen die te maken heeft met de samenstelling van het gas.

Het symposium zal plaatsvinden in Regardz De Eenhoorn te Amersfoort dat zowel per OV als auto goed bereikbaar is. Onder leiding van de ervaren dagvoorzitter Maarten Bouwhuis kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur deelnemen aan een gevarieerd programma. Binnenkort wordt de lijst met sprekers bekend gemaakt, maar aanmelding is nu al mogelijk. U bent van harte welkom!

Het symposium is gratis toegankelijk. U kunt zich HIER aanmelden.


Terug naar overzicht