Samenwerking Nationaal Kennisplatform voor Laadinfrastructuur

Samenwerking Nationaal Kennisplatform voor Laadinfrastructuur

  • 1 september 2015
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Het Nationaal Kennisplatform voor Laadinfrastructuur (NKL) is het centrale aanspreekpunt voor innovatie rond publieke laadinfrastructuur. Het NKL is een samenwerkingsverband dat in 2014 is opgericht om de samenwerking van organisaties die betrokken zijn bij publiek laden van elektrisch vervoer in Nederland te vergroten. Doel is om met gezamenlijke projecten de kosten voor publieke laadinfrastructuur te verlagen. Zo wordt de verdere opmars van elektrisch rijden mogelijk gemaakt. Deelnemers zijn: marktpartijen, netbeheerders, overheden, energieleveranciers en kennisinstellingen.

NKL en Netbeheer Nederland

Als Netbeheer Nederland zien we dat elektrisch vervoer toeneemt en dat heeft effect op de netten die er nu liggen. Door de toename van elektrisch vervoer, ontstaan er problemen in de netten en is netverzwaring noodzakelijk. Wil Scholten, programmamanager Netbeheer Nederland: ”We willen als Netbeheer Nederland elektrisch vervoer stimuleren en mogelijk maken, omdat het onder meer CO2 reduceert. Om deze reden zijn we blij met de samenwerking met NKL om innovaties op het gebied van publiek laden van elektrisch vervoer, zoals slim laden, verder te helpen.”

Innovatieve projecten

In februari 2015 is het NKL met een groot aantal waardevolle projectvoorstellen en ideeën gestart. Deze werden door de deelnemers zelf ingebracht en de belangstelling is groot. Er wordt hard gewerkt aan verschillende innovatieve projecten en de eerste resultaten zijn inmiddels bekend en terug te vinden op de website www.nklnederland.nl.

 

NKL Kennistour

In het NKL Kennisloket wordt alle informatie samen gebracht. Tijdens de NKL Kennistour in het najaar brengt het platform de verzamelde kennis Nederland in. Allemaal met het doel ontwikkelingen te versnellen, vragen te beantwoorden, drempels weg te nemen, kosten te verlagen en zo te zorgen dat elektrisch rijden in Nederland zo snel mogelijk gemeengoed wordt.

 

NKL brengt Kennisloket naar Ecomobiel

Tijdens Ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement op 6 en 7 oktober 2015 in Den Bosch komen veel betrokken organisaties samen. Een ideale gelegenheid voor het NKL om in gesprek te gaan, informatie te delen, partijen samen te brengen en ideeën op te halen. U bent van harte welkom!

 

Interesse?

Meer weten en op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief van het NKL of bezoek de website www.nklnederland.nl

 


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht