Nieuwe editie magazine Net NL

Nieuwe editie magazine Net NL

  • 1 april 2015
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Het nieuwe nummer van Net NL, het magazine van branchevereniging Netbeheer Nederland dat elk kwartaal de energiewereld van nu en de toekomst verkent, is gepubliceerd.

In het nieuwe nummer besteden we uitgebreid aandacht aan deze onderwerpen:
Adem in voor eclips. Tijdens de laatste forse zonsverduistering, in 1999, stelde zonne-energie nog zo weinig voor dat niemand zich zorgen maakte over de gevolgen voor de energievoorziening. Dat is anno 2015 wel anders. Bij zonnig weer kan het een spannende vrijdagochtend worden, vooral bij onze oosterburen. Een voorproefje op wat Nederland te wachten staat bij de eerstvolgende flinke eclips, in 2026?
Vol gas graag. Volgens professor Maarten Steinbuch (TU Eindhoven) wordt de groei van elektrisch vervoer schromelijk onderschat. Hij voorspelt dat binnen nu en pakweg 15 jaar vrijwel het hele Nederlandse wagenpark een stekker heeft. ‘Dat heeft enorme impact op het energienet.’

Deze artikelen zijn alvast te lezen in bijgaande interactieve PDF, die bedoeld is als voorproefje op de papieren versie van Net NL die deze week verschijnt voor abonnees. Daarin verder o.a.:
Kees Jan de Vet (VNG) over de sleutelrol van gemeenten bij het Energieakkoord 
Is de lage olieprijs een ramp of een zegen voor de energietransitie?
‘Gedrag verander je niet zomaar’, merkt energiecoach Mellouki Cadat.
Vijftien miljoen meters worden vervangen door slimme meters. Zo werkt het.
Achter de schermen bij de aanleg van de Noordring van de Randstad 380 kV-verbinding.
Een spacy column van hoogleraar Toekomstonderzoek Wim de Ridder (Universiteit Twente).

Bent u geïnteresseerd in de energiewereld van nu en de toekomst, en bent u nog geen abonnee van Net NL? We attenderen u (en uw relaties!) graag op de mogelijkheid om een gratis abonnement op Net NL aan te vragen via secretariaat@netbeheernederland.nl. Leest u liever digitaal, dan is een PDF van het magazine te raadplegen via http://www.netbeheernederland.nl/nieuws/kwartaalmagazine-net-nl/.


Terug naar overzicht