Netbeheerders gaan beperkt aantal gasmeters vervangen

De netbeheerders vervangen in totaal ongeveer 40.000 gasmeters die niet volledig voldoen aan de productspecificaties. Het gaat om een deel van de meters van het merk Landis + Gyr die zijn geplaatst in de periode juni-augustus 2016. Bijna de helft van deze meters is inmiddels al vervangen.

placeholder

In september 2016 meldde Landis + Gyr dat door een productiefout deze gasmeters een iets te korte schroefdraad hebben. Netbeheerders hebben meteen onderzoek laten doen door KIWA en daaruit is gebleken dat de meters veilig zijn en deugdelijk functioneren.

Uit aanvullend onderzoek blijkt volgens Holland Innovative echter dat nog niet zeker is of de betreffende meters de normale levensduur van minimaal 20 jaar mee kunnen. KIWA bevestigt dit. Netbeheerders vinden het belangrijk dat meters minimaal 20 jaar goed en veilig kunnen blijven functioneren en hebben daarom besloten de meters de komende tijd te vervangen.

De netbeheerders weten exact welke klanten een meter met een kortere schroefdraad hebben en zullen binnen afzienbare tijd contact met deze klanten opnemen om een afspraak te maken voor vervanging. Consumenten hoeven zelf dus niets te doen en zij kunnen de gasmeter tot de vervanging veilig blijven gebruiken.