Klimaat en Energie verkiezingsdebat

Klimaat en Energie verkiezingsdebat

  • 6 november 2023
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Jonge Klimaatbeweging, NVDE, Natuur en Milieu, Greenpeace, JongRES, Milieudefensie en Netbeheer Nederland slaan de handen ineen en organiseren op dinsdag 7 november het Klimaat & Energieverkiezingsdebat in Tivoli, Utrecht. Update: de zaal is inmiddels volgeboekt. Het debat is wel live online te volgen via Vimeo.

Terwijl klimaatverandering door overstromingen, hittegolven en bosbranden steeds zichtbaarder wordt, klinkt de oproep voor snellere actie luid en duidelijk. Met het advies van de Wetenschappelijke Klimaatraad om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn, is de dringende vraag: “Hoe versnellen we ons klimaat- en energiebeleid?”.

Uitdagingen zijn groot

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen en er is veel te kiezen. Niet alleen vanwege de vele nieuwe gezichten in de politiek, maar vooral vanwege de urgente vraagstukken die onze aandacht verdienen: woningbouw, bestaanszekerheid en bovenal,  klimaat- en energiebeleid.

De vraag is vooral: Hoe dan?

Tijdens dit ‘hoe-debat’ delen partijwoordvoerders hun visie en plannen voor een duurzamer Nederland. Wat zijn de sleutelmaatregelen voor een groene toekomst? En hoe kunnen we de implementatie daadwerkelijk versnellen?

In drie rondes gaan kandidaat Kamerleden onder leiding van dagvoorzitter Rogier Elshout met elkaar in debat over het verduurzamen van onze energievoorziening,  de verantwoordelijkheid van de industrie en hoe we ervoor zorgen dat niemand wordt vergeten in deze energietransitie. 
De kandidaat Kamerleden die meedoen aan dit debat zijn Tjeerd de Groot (D66), Cor Pierik (BBB), Sandra Beckerman (SP), Christine Teunissen (PvdD), Derk Boswijk (CDA), Michel Klein (CU), Suzanne Kröger (GL/PvdA), Silvio Erkens (VVD) en Wytske Postma (NSC).

 Meekijken

Inmiddels zijn alle plekken in de zaal gereserveerd. U kunt zich niet meer aanmelden om het debat live bij te wonen. Wél kunt u het debat live online volgen. Het debat wordt vanaf 20.00 uur live gestreamd op vimeo: Klimaat- en Energie Verkiezingsdebat 7 november 2023 (vimeo.com) 


Terug naar overzicht