Green Deal Elektrisch Vervoer zet in op Groene Groei

Green Deal Elektrisch Vervoer zet in op Groene Groei

  • 14 april 2016
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Met de ondertekening van de Green Deal Elektrisch Vervoer 2016 -2020 door Minister Henk Kamp is het Formule E-Team met vijf jaar verlengd.

Nederland behoort tot de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit en onderschrijft met deze Green Deal haar positie te behouden. Achttien partijen waaronder overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en Netbeheer Nederland zetten zich in voor het stimuleren van elektrisch rijden en Groene Groei.

Naast de bekende voordelen omtrent milieu en leefbaarheid biedt elektrisch rijden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zo zet de nieuwe werkgroep Internationalsering in op internationale kennisdeling en vinden er diverse innovatieve Living Labs plaats om ontwikkelingen in de sector te versnellen. Ook wordt in deze coalitie de integratie van lichte elektrische voertuigen gestimuleerd en gaan de deelnemende partijen de elektrische auto voor de particuliere rijder aantrekkelijk maken. Daarbij hoort ook het uitbreiden van de (slimme) laadinfrastructuur.

Klik hier voor de overeenkomst.

Kijk voor meer informatie over elektrisch rijden en het Formule E-Team op www.nederlandelektrisch.nl.

 


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht