Evert den Boer nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

Evert den Boer nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

  • 6 november 2020
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

De ledenraad van Netbeheer Nederland heeft Evert den Boer (Enexis Groep) per 1 november 2020 benoemd tot voorzitter van de vereniging. Hij volgt Marc van der Linden (Stedin) op, wiens statutaire voorzitterstermijn afliep.

Evert den Boer is sinds 1 september CEO van Enexis Groep. Daarvoor was hij CEO van Greenchoice, producent en leverancier van duurzame energie. Den Boer: “We zitten middenin de energietransitie die in een versnelling terecht is gekomen. Op veel plekken lopen wij als netbeheerders tegen dezelfde uitdagingen aan of het nu gaat om netcapaciteit of betaalbaarheid. Het loont om daarin samen op te trekken en te zoeken naar schaalbare oplossingen en innovaties. Gezamenlijk maken we ook meer impact richting de politiek en toezichthouders als het gaat om wet- en regelgeving. Ik kijk ernaar uit om me daar als voorzitter maximaal voor in te zetten.”

“Netbeheerders hebben een centrale rol in de energietransitie, maar dit betekent ook dat we besluiten moeten nemen in tijden van onzekerheid. Samenwerking en onderlinge afstemming is daarbij cruciaal. Niet alleen tussen de netbeheerders onderling, maar ook met alle betrokken partners in de energietransitie: landelijk, regionaal en lokaal. Ik denk dat mijn ervaring aan de leverancierskant waardevol kan zijn om de samenwerking in de branche verder te versterken.”

Den Boer is benoemd voor een periode van drie jaar, de statutaire termijn. Het voorzitterschap van Netbeheer Nederland rouleert tussen de drie grootste regionale netbeheerders: Alliander, Enexis en Stedin.


Terug naar overzicht