Energie- en Industrietop op vrijdag 26 maart

Energie- en Industrietop op vrijdag 26 maart

  • 19 maart 2021
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Op 26 maart, van 10.00 tot 12.30 uur, vindt de Industrie- en Energietop plaats. Tijdens de top, die online te volgen is, spreken beslissers van de industrie, wetenschap en overheid, de netbeheerders en maatschappelijke partners als SER, FNV en VNONCW over de stappen die gezet moeten worden om de industrie te verduurzamen.

De komende vier jaar zijn cruciaal om met elkaar in de industrie- en energietransitie een grote sprong te maken. Slagen we daarin, dan is daarmee het fundament gelegd voor verdere verduurzaming én voor het vergroten van het verdienvermogen in Nederland. Tijdens de Industrietop presenteert een aantal CEO’s van grote industriële bedrijven in Nederland het Aanbod aan Nederland. Vervolgens schetsen innovatieve ondernemingen de weg naar verduurzaming. Wat is er nodig om innovatie te stimuleren en welke initiatieven zijn er uit de praktijk om bijvoorbeeld de keten te verduurzamen? Beslissers vanuit de zes industriële clusters vertellen over de koplopersplannen en onderbouwen hoe belangrijk regionale samenwerking is om doelstellingen te realiseren.

In een blok van het programma reflecteren Manon van Beek (TenneT), Han Fennema (Gasunie) en Marc van der Linden (Stedin) op de uitdagingen die er liggen voor het energiesysteem, de ontwikkelingen voor de toekomst en de keuzes die gemaakt moeten worden.

Aanmelden en meer informatie op www.industrieaanbodaannederland.nl


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht