Energie beweegt ons! Werkconferentie Topsector Energie 2015

Energie beweegt ons! Werkconferentie Topsector Energie 2015

  • 22 oktober 2015
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Donderdag 5 november as. is de werkconferentie Topsector Energie 2015 'Energie beweegt ons!' in Utrecht. Het programma van de dag is divers en rijk aan variatie en inhoud. Deelname aan de conferentie is gratis.

Plenair

Plenaire opening met een welkomstwoord van Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie. En een energieke openingsact met volop beweging. Afsluiting van de dag: we kijken terug met een wrap-up.

Frisse blik

Dialoogsessie – De Raad van Kinderen helpt besluitvormers    
Onder leiding van Laurentien van Oranje (The Missing Chapter Foundation) gaan 10-12-jarigen in gesprek met vijf besluitvormers. Deze groep 8 vormt op 5 november ‘de Raad van Kinderen’ van de Topsector Energie, die zo kinderen een serieuze stem geeft in de beslissingen die hun toekomst aangaan. Deze dialoogsessie biedt  een unieke kans om nieuwe denkrichtingen te ontdekken en geïnspireerd te worden door de creatieve denkkracht van kinderen.

 

Kom in beweging

Workshop – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Energie beweegt ons. Ook u kunt vandaag in beweging komen in deze workshop moderne dans, onder leiding van derdejaars studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Trek makkelijke kleding aan en dans uzelf vol energie!

 

Meet&Greet – In gesprek met het Topteam

Ga in gesprek met de leden van het Topteam. In een interactieve sessie worden gezamenlijk stappen gezet om de transitie concreet verder te helpen. Uw vragen, ideeën en bijdragen zijn van harte welkom!

 

Energietransitie: naar volledig duurzame energie in 2050. Welke opgaven en keuzes?

Team Energierapport (EZ)
Hoe ziet onze energievoorziening er uit wanneer deze op de lange termijn volledig duurzaam is? Langs welke paden kan de energietransitie verlopen naar CO2 neutraal, mede door energiebesparing en energieverduurzaming? Welke dilemma’s en kansen doen zich voor als het gaat om warmtevoorziening, hernieuwbare energie, innovatie, en de infrastructuur/ netwerken van de toekomst? Wat zijn de innovatie-opgaven?
Wat is daarin de rol van overheid, ondernemers en burgers? De energietransitie is immers een zaak voor de gehele maatschappij; de overheid kan het niet alleen.
Het team energierapport nodigt u uit in deze werksessie mee te denken over de opgaven, kansen, dilemma’s bij de transitie naar een CO2 arme energievoorziening in 2050.

De komende weken wordt het programma verder ingevuld en gepresenteerd op de website. Neem alvast een kijkje in het aanbod van workshops, presentaties en ateliers. U kunt aan de hand van dit blokkenschema uw eigen programma samenstellen.


Terug naar overzicht