Dick Weiffenbach nieuwe directeur Netbeheer Nederland

Dick Weiffenbach nieuwe directeur Netbeheer Nederland

  • 4 mei 2020
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Dick Weiffenbach wordt benoemd tot directeur van Netbeheer Nederland. Weiffenbach was tot de zomer van 2019 werkzaam bij HVG Law, gerelateerd aan EY. Daar was hij onder meer sectorleider van alle in de energie werkzame professionals van het concern. Bij Netbeheer Nederland volgt Weiffenbach André Jurjus op, die sinds 2014 de directeursfunctie vervulde.

Weiffenbach zet, na bijna 25 jaar als bestuurder bij EY, voor het eerst de stap naar de publieke sector. Marc van der Linden, voorzitter van Netbeheer Nederland, is content met de komst van Weiffenbach. “Dick koppelt een grondige kennis en ervaring in de energiesector aan een frisse blik van buiten. Juist nu we, in de energietransitie, onze rol moeten herdefiniëren, is dat van grote waarde.” 

Zelf ziet Weiffenbach, zeker nu de klimaatdoelen waargemaakt moeten worden, met vertrouwen uit naar zijn nieuwe rol. “Sinds 1998, toen ik als advocaat en consultant betrokken was bij de oprichting van de Directie Toezicht Energie (DTE), ben ik werkzaam geweest in de energiesector. De sector heeft van nature grote maatschappelijke betekenis. Netbeheerders vervullen daarin, zeker nu, een centrale rol. Die rol moeten we komende jaren gaan waarmaken, in nauwe samenwerking met overheden en maatschappelijke partners. Netbeheer Nederland is hierbij de spin in het web. Ik kijk er naar uit me daarvoor in te zetten.”

Dick Weiffenbach start per 1 juli 2020 in zijn nieuwe functie.


Terug naar overzicht