Campagne tegen graafschade

Campagne tegen graafschade

  • 1 mei 2012
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Graafschade is de grootste veroorzaker van storingen op het gas- en elektriciteitsnet. Per jaar worden ruim 10.000 storingen veroorzaakt en vinden 10 gasongevallen plaats als gevolg van graafschade.

Graafschade is de grootste veroorzaker van storingen op het gas- en elektriciteitsnet. Per jaar worden ruim 10.000 storingen veroorzaakt en vinden 10 gasongevallen plaats als gevolg van graafschade. De jaarlijkse schade aan het energienet bedraagt circa 50 miljoen euro. Als ook de indirecte schade wordt meegerekend loopt dit bedrag volgens een voorzichtige schatting op naar honderden miljoenen euro's. In de afgelopen tien jaar vielen 47 gewonden. Om die reden introduceert Netbeheer Nederland de landelijke campagne ‘License to dig’ om de bewustwording te vergroten en zorgvuldig graven te stimuleren. De campagne bestaat uit een roadshow met een grote American Truck waarin grondroerders een presentatie over zorgvuldig graven zien. Ook is een online spel ontwikkeld waarin gravers hun behendigheid kunnen testen.

De officiële aftrap van de campagne vindt plaats op 21 mei in samenwerking met Bouwend Nederland. Vanaf die dag gaat de roadshow het land in en bezoekt het een groot aantal grondroerders, netbeheerders en bouwbedrijven. De truck is ook aanwezig bij de technische contactdagen, de vakbeurs waar veel grondroerders aanwezig zijn en op het Binnenhof om politici te informeren.

Klik hier voor meer informatie over de campagne. Voor extra informatie over deze campagne kunt u contact opnemen met Netbeheer Nederland.


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht