Apps for Energy Challenge: een impuls voor energieverduurzaming

Apps for Energy Challenge: een impuls voor energieverduurzaming

  • 18 september 2014
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Netbeheerders Enexis en Liander en bedrijfsincubator UtrechtInc organiseren van 7 tot 9 november 2014 de Apps for Energy Challenge.

Duurzaamheid in onze samenleving is sinds enkele jaren niet alleen meer belangrijk voor onze beleidsmakers en pioniers, het is nu een universele prioriteit geworden! Iedereen geeft daar zijn eigen invulling aan. Netbeheerders Enexis en Liander en bedrijfsincubator UtrechtInc organiseren van 7 tot 9 november 2014 de Apps for Energy Challenge. IT-liefhebbers, developers, designers, open-data experts en voorstanders van duurzaamheid gaan een weekend lang hun creativiteit en innovatiekracht inzetten om nieuwe online toepassingen te ontwikkelen die het besparen en verduurzamen van energie mogelijk maken.

Hackathon challenge

De challenge start vrijdagavond 7 november om 18:00 bij UtrechtInc en eindigt zondagmiddag om 17:00. Met een goede mix van brainstormen, netwerken, ingespannen programmeren, borrelen, eten en in de resterende uren nog wat slapen, kunnen de deelnemers rekenen op een voldaan weekend. Ze krijgen de mogelijkheid om hun eigen ideeën en inzichten over energieverduurzaming om te vormen in online tools of apps, die ze vervolgens presenteren aan vooraanstaande juryleden, mentoren, experts en energie-organisaties. Bovendien is er voor de drie beste teams € 3000, € 2000 en € 1000 weggelegd, vrij te besteden. Het ontwikkelde intellectueel eigendom blijft bij de deelnemers.

 

Partners

Enexis en Liander stellen het prijzengeld ter beschikking en leveren vanuit hun energienetwerk experts, open-data sets en API’s. Ze hopen daarmee de ontwikkeling van nieuwe duurzame energie apps te stimuleren die energiebesparing, bewustzijn en efficiëntie vergroten. UtrechtInc draagt bij met haar ondernemerskennis en -netwerk en voorziet de teams van alle gemakken en faciliteiten. Andere organisaties die met datasets of andere middelen willen bijdragen aan deze challenge kunnen contact opnemen met de organisatie via info@appsforenergy.nl.

 

Apps

Teams zijn vrij om in alle gaten en uithoeken van het duurzame energiekader innovaties te vinden. Bijvoorbeeld een persoonlijke verbruiksapp die het energiebewustzijn van mensen vergroot, online toepassingen die wind-, solar-, of waterenergie slim toepassen in veelgebruikte devices, of misschien wel een tool waarmee gebruikers hun eigen energiecollectief mogelijk kunnen maken.

 

Aanmelden

Maximaal 50 deelnemers kunnen zich aanmelden. Meer informatie over het programma, de juryleden, sprekers en prijzen is te lezen op www.appsforenergy.nl.
Terug naar overzicht