App voor voordelig duurzaam laden nu beschikbaar

App voor voordelig duurzaam laden nu beschikbaar

  • 21 april 2016
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Vanaf vandaag kan iedere elektrische rijder voordelig en duurzaam opladen met de slim-laden app van Jedlix. De gratis app koppelt het opladen van de elektrische auto aan het beschikbare aanbod van duurzame energie: de auto wordt geladen als er veel stroom uit hernieuwbare bronnen als zon en wind beschikbaar is.

Voordelig en groen laden

De app werkt eenvoudig: de gebruiker stelt zijn gewenste vertrektijd in en de app zorgt ervoor dat de auto op dat tijdstip volledig geladen is, waarbij zoveel mogelijk duurzame energie geladen wordt. De gebruiker profiteert van de lagere marktprijs op momenten dat er veel duurzame energie opgewekt wordt. Bijvoorbeeld ’s nachts, als er veel aanbod is van windenergie. Op die manier kan dagelijks eenvoudig tot een euro aan oplaadkosten bespaard worden. Het afrekenen van de laadtransactie gaat via de bestaande laadpas. De Jedlix-app houdt de besparingen bij en keert deze uit aan de gebruiker.

Als er veel auto’s tegelijkertijd ‘slim’ geladen worden dan vormen zij samen een flexibele buffer voor duurzame energie. Zo helpen deelnemers mee duurzame energie optimaal te benutten.

Laadpunten EVnetNL

Iedereen met een volledige elektrische auto of plugin-hybride kan de app gebruiken bij een van de ruim 400 geschikte laadpunten van EVnetNL in Nederland. Later dit jaar zal de app werken op alle 3000 publieke laadpunten van EVnetNL. Daarnaast onderzoeken ElaadNL, kennis- en onderzoeksinstelling op het gebied van Smart Charging, en Jedlix de effecten van slim laden voor de energieproductie en het lokale elektriciteitsnet, dit in het kader van het Living Lab Smart Charging. De dienst zal de komende tijd ook beschikbaar komen op andere laadnetwerken en voor thuis laden, direct via de auto.

#ichargesmart 

De app is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android-telefoons verkrijgbaar onder de naam #ichargesmart.

Living Lab Smart Charging

ElaadNL wil er voor zorgen dat Nederland voorop loopt bij het slim opladen van elektrische auto’s. Hiervoor neemt zij samen met de regionale netbeheerders het initiatief voor het oprichten van een Living Lab Smart Charging. Door laadpalen slim te maken en te gebruiken voor een reeks onderzoeken en praktijktesten kan Nederland internationaal de standaard zetten op het gebied van Smart Charging.

Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht