Nieuw bestuur Gopacs

Er is een wisseling in het bestuur van de stichting GOPACS. Vanaf 2024 treedt het huidige bestuur af en zullen Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic de directie vormen.

Door toenemende netcongestie in heel Nederland, kunnen netbeheerders op steeds meer plekken (tijdelijk) geen nieuwe aansluitingen op het net realiseren. Ook zien de netbeheerders een toename van spanningsproblemen (te hoge of lage voltages) waardoor omvormers bij mensen thuis, maar ook andere netelementen bij de netbeheerders uitvallen.

Het doel van GOPACS is om hét platform te worden om netcongestie en transportproblemen te voorkomen. Hierdoor ontstaat ruimte op het net om nieuwe aansluitingen te realiseren, houden de netbeheerders het net stabiel en kunnen zij doorgaan met het aansluiten van nieuwe duurzame opwekkers en verbruikers. GOPACS is en wordt het platform voor een filevrij energiesysteem.

Ranko is zijn loopbaan begonnen als IT-consultant en heeft vanuit deze rol voornamelijk in de energiesector gewerkt. Vanaf 2010 is hij werkzaam binnen Stedin en heeft hij diverse managementfuncties vervuld. Mike heeft managementervaring opgedaan in fusies en overnames van technische en IT bedrijven, onder andere bij EY. Ook heeft hij een cruciale managementrol bij meerdere projecten voor TenneT vervuld zoals: congestiemanagement, blindvermogen (te hoge spanningen), batterijen, verkoop (ETPA) en fusies van CertiQ en Vertogas.