16 september: Open Energiedag

Zaterdag 16 september is de Open Energiedag. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties.
Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan 60 duurzame energieprojecten.

placeholder

Wat is de Open Energiedag?
Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie.
Weten welke locaties te bezoeken zijn op de Open Energiedag? Je vindt het overzicht van deelnemende projecten op: Open Energiedag - Daar krijg je energie van

Ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de doelgroep werkzoekenden en loopbaancoaches. Zij kunnen tijdens de Open Energiedag een indruk krijgen hoe het is om te werken aan de energietransitie. Zoekt jouw bedrijf/organisatie medewerkers of wil je bijdragen aan het informeren van werkzoekenden, dan kun je hen tijdens de Open Energiedag verwelkomen.Meld je energieproject aan

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? Je kan locaties voor de Open Energiedag aanmelden via het formulier onderaan de webpagina: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/. De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de duurzame huizenroute.