Vacature Programmamanager Slimme meter

Vacature Programmamanager Slimme meter

 • 16 februari 2018
 • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Wegens het aanstaande vertrek van de huidige programmamanager zijn wij op zoek naar een fulltime Programmamanager Slimme meter.

De context

De overheid wil graag dat minimaal 80% van de huishoudens eind 2020 over een slimme meter beschikt. De energienetbeheerders bieden daarom alle huishoudens voor eind 2020 een slimme meter aan. De slimme meter is een belangrijk onderdeel van het energiesysteem van de toekomst en maakt het makkelijker voor huishoudens om inzicht te krijgen in hun energieverbruik. Om de vervanging van miljoenen meters zo goed mogelijk te laten verlopen, werken de netbeheerders samen in het programma Aanbieden Slimme Meters (pgASM).

Wat ga je doen?

Als programmamanager coördineer je de gezamenlijke projecten en activiteiten van het pgASM en bereid je de besluitvorming van de stuurgroep voor. Je zorgt onder meer voor een goede interpretatie van wetgeving en beleid, monitort de voortgang van de aanbieding van slimme meters, draagt bij aan de realisatie en implementatie van richtlijnen Privacy & Security en onderhoudt contacten met stakeholders. Je signaleert en identificeert mogelijke issues en neemt proactief maatregelen en initiatieven om ze te beheersen en op te lossen. Samen met de projectleiders werk je aan een soepele voortgang van de aanbieding van de slimme meters en je begeleidt hen in hun werk. Je rapporteert aan de stuurgroep pgASM en zorgt voor goede afstemming met de directeur van Netbeheer Nederland.

Wat neem je mee?

Wij zoeken een stevige programmamanager die kan zorgen voor inhoudelijke consensus, de dagelijkse leiding over het programma neemt en het aanspreekpunt is voor alles wat met de slimme meter te maken heeft. Daarvoor beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld technische bedrijfskunde of economie;
 • Projectmanagement Prince II Practitioner, IPMA C of vergelijkbaar niveau;
 • Programmamanagement MSP Foundation of vergelijkbaar niveau;
 • Ruime ervaring met inhoudelijke procesbegeleiding (business consultant);
 • Ervaring met werken in een programmacontext in een complexe bestuurlijke setting binnen een samenwerkingsverband;
 • Onderhandelingsvaardigheid en politieke sensitiviteit;
 • Het vermogen om verbanden te leggen en bruggen te bouwen tussen partijen met verschillende belangen;
 • Ervaring met lobby en overheden;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Kennis van de (slimme) metermarkt of ervaring met elektriciteits- en gasnetten is een sterke pré.

Ons aanbod

Wij bieden je een contract voor de periode van een jaar met een optie tot verlenging.

Werken bij Netbeheer Nederland

De organisatie van het pgASM is gepositioneerd onder Netbeheer Nederland, de branchevereniging van alle energienetbeheerders. Werken bij Netbeheer Nederland betekent dat je met twintig bevlogen collega’s de belangen van de netbeheerders behartigt en vertegenwoordigt. Je werkt in een sector die vol in de belangstelling staat en toewerkt naar een CO2-neutrale energievoorziening in 2050. Dagelijks zetten we ons als team in voor een betrouwbaar, betaalbaar, toegankelijk, duurzaam en veilig energiesysteem, nu en in de toekomst. We zijn gedreven en nemen onze verantwoordelijkheden serieus en houden tegelijkertijd genoeg ruimte voor relativering en humor. Onze werksfeer is open, informeel en collegiaal.

Ons kantoor is gevestigd in Den Haag. Het is prettig als je daar regelmatig bent, maar deels werken vanuit huis of vanuit het kantoor van een van de leden behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Update: deze vacature is inmiddels vervuld.


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht