Werken bij Netbeheer Nederland

Hoogspanningsmasten in een weiland

Netbeheer Nederland is de belangenbehartiger van de netbeheerders en heeft daarnaast een adviserende stem richting leden. Het takenpakket en de gesprekspartners zijn heel gevarieerd; naast het Nederlandse beleid speelt ook de regelgeving op Europees niveau een rol. 

De bureauorganisatie van Netbeheer Nederland bestaat uit ruim 19 FTE (circa 21 m/v). 

 

Op dit moment zijn we op zoek naar een ervaren en samenwerkingsgerichte:

DIRECTIESECRETARESSE (32-40 uur)

 

De context

Werken bij Netbeheer Nederland betekent, dat je met ca. 20 bevlogen collega’s de belangen van de netbeheerders behartigt en vertegenwoordigt. Je werkt in een sector die vol in de belangstelling staat en toewerkt naar een duurzame energievoorziening in Nederland. Dagelijks zetten we ons als team in voor een betrouwbaar, betaalbaar, duurzaam en veilig energiesysteem. Het secretariaat zorgt ervoor dat de vereniging zo optimaal mogelijk functioneert.

De functie

Als directiesecretaresse zorg je in eerste instantie voor de optimale ondersteuning van de directeur. Je bent de rechterhand van de directeur en je draagt zorg voor een soepel verloop van processen en anticipeert op lopende zaken. Daarnaast ben je de organisatorische ruggengraat van het cluster Public Affairs en het cluster Reputatie & Communicatie. Je biedt op proactieve wijze secretariële en facilitaire ondersteuning bij de uitvoering van het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten. Verder voer je alle voorkomende werkzaamheden uit: telefoon-, post- en e-mailafhandeling en je staat continu in contact met collega’s voor een correcte afstemming van afspraken en planningen. Een plek te midden van een professioneel en informeel team. Je werkt vanuit kantoor Den Haag samen met een ervaren collega secretaresse en samen vormen jullie het secretariaat.

Verder behoren tot je taken:

 • Dagelijkse afstemming met de directeur, collega secretaresse en beleidsmedewerkers;
 • Complex agendabeheer en digitaal dossierbeheer;
 • Kritisch nakijken van rapporten en correspondentie op lay-out, taal en grammatica;
 • De organisatie van zakenreizen;
 • Gastvrouw zijn, relaties ontvangen en faciliteert vergaderingen.
   

Profiel en persoonlijke kwaliteiten

 • Afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Schoevers of Officemanagement;
 • 3 tot 5 jaar secretariële werkervaring in een zakelijke omgeving;
 • Je kunt goed overweg met de pakketten van MS Office en bent bij voorkeur bekend met het software pakket STB;
 • Open, energiek en sterk samenwerkingsgericht;
 • Klant- en servicegericht;
 • Accuraat en oog voor details;
 • Plannen, organiseren en adequaat kunnen schakelen in hectische situaties;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Representatief, proactief, comunicatief en integer.

 

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een veelzijdige functie van directiesecretaresse aan voor 32 - 40 uur per week;
 • Je start op basis van een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een fijne werkplek, met veel ruimte voor eigen inbreng en eigen verantwoordelijkheid binnen het secretariaat;
 • De salarisindicatie ligt tussen de € 2.724,- en € 3.554,- bruto per maand, op fulltime basis en is afhankelijk van werkervaring;
 • Aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levensloopbijdrage, gebundeld in een Benefit Budget;
 • Goede verlofregeling, ontwikkelingsmogelijkheden en uitstekende pensioenregeling;
 • Ov-abonnement t.b.v. het woon-/werkverkeer.

 

Solliciteren

Je sollicitatiebrief en curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 30 juni 2019, uitsluitend per e-mail, gericht aan Caroline Rotteveel Mansveld, managementassistente HRM, crotteveelmansveld@netbeheernederland.nl

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anouk Hoedemans - de Niet, secretaresse, telefoonnummer: 070 – 205 50 00.

 

 

Op dit moment hebben we bij Netbeheer Nederland een vacature voor

Secretaris

Verbindende rol en samen bouwen aan een duurzame energievoorziening

 

De context

Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie van alle elektriciteit- en gasnetbeheerders van Nederland. De energienetbeheerders leveren een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. De netbeheerders hebben twee hoofdtaken: zij beheren de fysieke netinfrastructuur en zij faciliteren het functioneren van de markt. De bedrijven spelen een sleutelrol in de ontwikkeling van de gas- en elektriciteitsmarkt. Netbeheer Nederland behartigt de belangen van de netbeheerders bij de overheid, politiek en bij overige stakeholders. Alle energienetbeheerders zijn lid van Netbeheer Nederland. De vereniging heeft 9 leden; twee landelijke netbeheerders en zeven regionale netbeheerders. Het hoogste orgaan is de Ledenraad en geeft sturing aan de samenwerking binnen de vereniging. Er zijn twee domeinen: Klant & Markt en Systeem & Infra en zijn verantwoordelijk voor het Energietransitie-programma. De domeinen en werkgroepen geven sturing aan de inhoudelijke ontwikkeling van producten en diensten.

Ter versterking van de bureau organisatie zoeken wij een Secretaris voor het domein Systeem & Infra.  

 

Wat ga je doen?

De scope van het domein Systeem & Infra is om nu en in de toekomst zorg te dragen voor een veilige, betrouwbare en betaalbare energie-infrastructuur. Dit omvat het optimaal aanleggen, onderhouden en beheren van vitale infrastructuur voor transport en distributie van elektriciteit en gas. We doen dat door samen te werken op belangrijke onderwerpen als assetmanagement, cybersecurity, crisismanagement, bedrijfsvoering, kwaliteit & veiligheid van assets, werkzaamheden, mensen, omgeving en de omschakeling naar duurzame energie.

Samen met je directe collega vorm je een team en ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, procesinrichting en professionalisering van het domein. Strategisch waar nodig, pragmatisch waar mogelijk. Als secretaris coördineer je de gezamenlijke projecten en activiteiten van het domein Systeem & Infra en bereid je de besluitvorming voor. Je zorgt onder meer voor een goede interpretatie van beleid, monitort de voortgang, draagt bij aan de realisatie en implementatie van afspraken, procedures en richtlijnen. Je zorgt ervoor dat onderwerpen worden geagendeerd en je ondersteunt het domein bij de voorbereiding en verslaglegging van overleggen. Je signaleert mogelijke issues en neemt proactief maatregelen en initiatieven om ze te beheersen en op te lossen. Je rapporteert aan de directeur van Netbeheer Nederland.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een stevige professional die inhoudelijk en procesmatig bijdraagt aan beleids- en besluitvorming. Daarvoor beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring met inhoudelijke procesbegeleiding en ervaring met assetmanagement;
 • Organisatie sensitieve en resultaatgerichte persoonlijkheid, weet draagvlak te creëren en mensen mee te krijgen;
 • Vaardig in het opstellen van beleidsnotities en adviezen;
 • Verbindend, proactief, communicatief, pragmatisch, doel- en resultaatgericht;
 • Flexibel, stressbestendig, houdt overzicht, plant, organiseert en maakt duidelijke keuzes.

 

Locatie / Standplaats

Den Haag

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Inschaling is minimaal € 4.388,- en maximaal € 6.751,- bruto per maand, op basis van een 38-urige werkweek;
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast het salaris kun je rekenen op 8% vakantiegeld, bovenwettelijk verlof en levensloopbijdrage, gebundeld in het zogeheten Benefit Budget. Dit is een maandelijks vrij besteedbaar budget;
 • Netbeheer Nederland hecht sterk aan persoonlijke groei en ontwikkeling en biedt daarvoor verschillende mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een abonnement t.b.v. het woon-werkverkeer.

 

Solliciteren

Is dit de vacature die bij je past? Stuur dan jouw sollicitatie met CV voor 10 juni 2019 per mail naar Caroline Rotteveel Mansveld, (crotteveelmansveld@netbeheernederland.nl), medewerker HRM.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Carine van Ravesteijn, secretaris domein Systeem & Infra. Telefoonnummer: 06 – 30 45 33 79 |  cravesteijn@netbeheernederland.nl 

Klik hier voor een uitgebreid functieprofiel.