Achtergrond - Spanningskwaliteit

Wilt u meer weten over het onderwerp? Wij raden onderstaande bronnen aan.

Informatiebrochure Spanningskwaliteit. Uitgave: Netbeheer Nederland.
Deze brochure is bedoeld voor de consument en geeft een toelichting op het begrip “spanningskwaliteit”. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is spanningskwaliteit? Wat kunt u doen bij klachten? En wat doet uw netbeheerder op dit gebied?
Spanningskwaliteit in Nederland. Uitgave: Netbeheer Nederland.
Dit betreft het jaarlijkse rapport waarin de netbeheerders op basis van metingen rapporteren over de spanningskwaliteit van afgelopen jaar. In het rapport worden de resultaten per netvlak gerapporteerd. Op eventuele overschrijdingen wordt een nadere toelichting gegeven.
Netcode Elektriciteit. Uitgave: ACM
Deze code bevat de voorwaarden met betrekking tot de wijze waarop netbeheerders en afnemers zich gedragen ten aanzien van onder andere het in werking hebben van de netten en het uitvoeren van het transport van elektriciteit over het net. In paragraaf 3.2 worden eisen aan de kwaliteit van de geleverde transportdienst gesteld.
NEN-EN 50160: Spanningskarakteristieken in openbare elektriciteitsnetten. Uitgave: NEN
Dit document betreft een Europese norm waarin de vereiste kwaliteit van spanning is bepaald. In de Netcode Elektriciteit (zie boven) is een verwijzing naar de NEN-EN 50160 opgenomen.
Power Quality - Over spanning, stroom en hun interactie.
Dit boek is bedoeld om netbeheerders, installateurs, adviseurs, technische diensten, beheerders van elektrotechnische installaties en fabrikanten van toestellen een overzicht te geven van alle aspecten van kwaliteit van spanning en stroom.


Als u suggesties heeft voor aanvullende documenten, vernemen we dat graag via de pagina contact.


Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in:

Door aanmelding ga ik akkoord met het privacybeleid