Wisseltrofee van Wilkeshuis naar Edelenbos

Wisseltrofee van Wilkeshuis naar Edelenbos

  • 8 juli 2019
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Tijdens een korte ceremonie overhandigde Kirsten Wilkeshuis, scheidend plaatsvervangend directeur van Netbeheer Nederland, vandaag de Frans van Hasselt-trofee aan collega Edwin Edelenbos. De trofee wordt sinds 1992 binnen de brancheorganisatie uitgereikt aan de medewerker die de belangen van de gasdistributiesector het best behartigt.

Eerste vrouw
Kirsten Wilkeshuis, sinds 2013 werkzaam bij Netbeheer Nederland, heeft per augustus een nieuwe uitdaging in de netbeheerbranche gevonden. Bij netbeheerder Stedin gaat zij aan de slag als adviseur bestuurlijke zaken en corporate governance. Wilkeshuis was bij Netbeheer Nederland plaatsvervangend directeur, verantwoordelijk voor public affairs en strategie en later voor reputatie & communicatie. Ze kreeg de Frans van Hasselt-trofee in 2015 toen zij nog adviseur strategie was. Het was de eerste keer dat de trofee werd uitgereikt aan een medewerker die niet de afzonderlijke gasbelangen behartigde, maar de focus legde bij het integrale maatschappelijke belang van de energievoorziening. Wilkeshuis was bovendien de eerste vrouw die de trofee ontving.

Nieuwe gassen
De Frans van Hasselt-trofee werd in 1992 ingesteld door Frans van Hasselt, die na de fusie van meerdere brancheorganisaties afscheid nam als adjunct directeur van VEGIN, de vereniging van gasdistributiebedrijven. De trofee werd uitgereikt als reminder dat, ook in de nieuwe organisatie, de belangen van de gasdistributie geborgd moesten worden. Wilkeshuis heeft de trofee doorgegeven aan collega Edwin Edelenbos. Hij is als strateeg werkzaam bij de brancheorganisatie en primair bezig met het ontwikkelen van een visie op de energietransitie. “Ik vertrouw erop dat Edwin in staat zal zijn de integrale ontwikkelingen in de energiesector te bevorderen en daarbij het belang van nieuwe gassen, zoals biogas en waterstof, zeker in het oog zal houden.”, aldus Wilkeshuis. De trofee, een historisch gasputdeksel, werd door een zichtbaar verraste Edelenbos in dank aanvaard.


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht