Webinar ‘Het net slimmer benut’

Webinar ‘Het net slimmer benut’

  • 6 mei 2022
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Eind maart 2022 heeft Onderzoeksbureau CE Delft haar onderzoek ‘Het net slimmer benut’ gepubliceerd. In opdracht van Netbeheer Nederland heeft CE Delft mogelijke beleidsmaatregelen op een rij gezet om zo het elektriciteitsnet slimmer en dus efficiënter te gebruiken. De beleidsoplossingen in dit rapport vormden een goede basis om het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarom organiseerde Netbeheer Nederland in april een webinar over het rapport.

Het elektriciteitsnet vormt de basis voor de verduurzaming en economische ontwikkeling van Nederland. Door de in korte tijd zeer snel toegenomen vraag naar elektriciteit en snelle opkomst van zonneparken raakt het net echter op steeds meer plekken vol. CE Delft heeft in haar rapport voor de netbeheerders een breed scala aan beleidsmaatregelen op een rij gezet om deze problematiek te tackelen. Met slimme (financiële) prikkels kunnen technieken zoals opslag worden gestimuleerd, en worden gebruikers geprikkeld om een maatschappelijke optimale afweging te maken van hun energieverbruik.

Onder leiding van gespreksleider Frans Rooijers (directeur CE Delft) gingen Hans-Peter Oskam (directeur Beleid & Energietransitie, Netbeheer Nederland), Olof van der Gaag (voorzitter NVDE), Alex Kaat (onafhankelijk adviseur) en Lucas van Capellen (onderzoeker CE-Delft) met elkaar in gesprek over de bevindingen van dit rapport. 

Het webinar was interactief. Kijkers konden deelnemen aan het gesprek door live vragen te stellen via de chat en ze konden stemmen over drie stellingen waarover eerst discussie plaatsvond door de studiogasten.   

Kijk hier het webinar terug.

Het rapport ‘Het net slimmer benut’ is hier te downloaden.Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht