Vacature woordvoerder

Bouw met ons verder aan de Energietransitie!

placeholder
Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie van de elektriciteit- en gasnetbeheerders in Nederland. De leden zijn 8 grote organisaties (TenneT, GTS, Liander, Enexis, Stedin, Rendo, Coteq en Westland Infra), zelfstandige netbeheerders met ruim 19.000 medewerkers. Netbeheer Nederland behartigt de belangen van de leden, voert de dialoog met de overheid, politiek, toezichthouders, marktpartijen en andere stakeholders.

Onze samenleving staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. De energietransitie is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Wij werken elke dag aan die transitie: als medeontwerper en bouwer. De media, politiek, bedrijfsleven en burgers volgens ons werk kritisch. Adequate en heldere communicatie is essentieel bij het werken aan zo’n grote maatschappelijke opgave. Wil je dit verhaal samen met ons vertellen en sta jij stevig in je schoenen? Dan zoeken we jou!

Wij zoeken voor ons team in Den Haag een 

Woordvoerder (32 - 40 uur p/w)


Als woordvoerder ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategische communicatiebeleid en bouw je mee aan de reputatie van de sector. Je agendeert proactief de uitdagingen voor de sector en laat de oplossingen zien waarmee de gezamenlijke netbeheerders het energiesysteem continu blijven ontwikkelen en innoveren. Je begeleidt in de media de maatschappelijke dialoog over de verduurzaming van het energiesysteem.

Waar kom je te werken?
Bij Netbeheer Nederland werken we met ongeveer 30 enthousiaste medewerkers aan de energietransitie. Wij werken in multidisciplinaire teams op het gebied van energietransitie, public affairs, communicatie & regulering, systeem & infrastructuur en marktfacilitering & klant. Er is een hands-on mentaliteit, met korte lijnen en een actiegerichte structuur. Het communicatieteam is in verandering en richt zich meer en meer op proactieve positionering van vraagstukken. Het team geeft richting aan de externe communicatie en adviseert en ondersteunt directie, beleidsadviseurs, projecten en programma’s op dit vlak. 

Wat ga je doen?
Je hebt een meewerkende en agenderende rol in het team Beleid, Regulering & Communicatie. Je zorgt voor een vroegtijdige betrokkenheid van communicatie in de beleidsadvisering en belangenbehartiging van Netbeheer Nederland. 

  • Samen met de communicatiestrateeg creëer je de richting van belangrijke strategische thema’s en draag je actief bij aan de reputatie van de vereniging. Daarnaast schakel je doorlopend met adviseurs public affairs en beleidsadviseurs voor de volle breedte van reputatiemanagement. 
  • Het samenspel met media, de woordvoerders en public affairs managers van de leden en samenwerkende partijen gaat je soepel af. 
  • Je bent gewend om complexe vraagstukken te vertalen en begrijpelijk te presenteren aan de buitenwereld. Je bent een belangrijke schakel tussen de organisatie en de media en je kijkt met een frisse blik naar onze woordvoering. 
  • Je houdt voortdurend de berichtgeving en de ontwikkelingen in de publieke opinie in de gaten. Je zet in op proactieve agendering van onderwerpen, anticipeert op actualiteiten en mogelijke mediavragen die daarvan het resultaat kunnen zijn. 
  • Je adviseert het management op het gebied van woordvoering, perscommunicatie, reputatie en -positioneringsvraagstukken en begeleidt de directie bij mediacontacten bijvoorbeeld bij interviews en achtergrondgesprekken.
  • Je vertaalt activiteiten van de organisatie naar heldere kernboodschappen en weet deze uit te dragen in woordvoering, persberichten en online media.
  • Je bouwt verder aan het persnetwerk en onderhoudt dit actief.
  • Naast woordvoering houd je je bezig met issuemanagement, waarbij je de boodschappen continu afstemt met de directe stakeholders van Netbeheer Nederland. 


Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste, energieke en ervaren communicatieprofessional die van aanpakken houdt en meerdere ballen tegelijk in de lucht kan houden. Analytisch ben je sterk en je maakt gemakkelijk de vertaling van strategie naar praktijk. Je bent een creatieve denker, zelfstandig en ondernemend, een stevige gesprekspartner, gericht op samenwerken, kennis delen en resultaat. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en je hebt vernieuwende ideeën. 

Wat neem je mee?

  •  Je bent een kwalitatieve verbinder, vernieuwend en doelgericht;
  • Werkervaring als woordvoerder in een politiek-bestuurlijk complexe omgeving;
  • Aantoonbare journalistieke vaardigheden en bij voorkeur een actueel journalistiek netwerk;
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent prettig in de omgang;
  • Je kunt structuur aanbrengen in je activiteiten als woordvoerder en je verdeelt je tijd effectief tussen actuele issues en proactieve inzet; 
  • Flexibiliteit en beschikbaarheid als het gaat om persvoorlichting en woordvoering bij actualiteiten;
  • Zeer goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;


Wat bieden wij jou?

Salarisniveau
Schaal 9; schaal 10; inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Maandsalaris
Tussen de € 4.610,- en € 7.393,- bruto. 

Dienstverband
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract.


Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je elke maand je Persoonlijk Budget (PB). Het PB bestaat uit 21,7% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf waaraan je het PB wilt besteden; je kunt het bedrag uit laten betalen of deels besteden voor extra verlofopties, een fietsregeling en voordelig sporten. Verder bouw je een uitstekend pensioen op bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door Netbeheer Nederland. Het hybride werken (zowel thuis/digitaal) als op kantoor ten behoeve van het team behoort binnen Netbeheer Nederland tot het ‘nieuwe normaal’. Het beleid is dat er ook na Corona een uitgebalanceerde thuis/kantoor verdeling blijft. 

Verder kun je rekenen op:

  • 24,5 verlofdagen per jaar, met extra verlofopties;
  • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleiding, training en seminars bezoeken);
  • Een goede balans tussen werk en privé;
  • Een laptop en telefoon;
  • Een goede thuiswerkplek. Verder bieden we een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten;
  • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten in hartje Den Haag, op loopafstand van het centraal station. Je krijgt van ons een OV-abonnement voor naar je werk en zakelijke reizen. 

Kortom, bij Netbeheer Nederland ben je verzekerd van een prima pakket arbeidsvoorwaarden en daarbij is de cao Energie Netwerkbedrijven van toepassing.

Solliciteren & contact
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je cv en motivatiebrief uiterlijk 25 maart 2022 naar Fred Teerink (HR Adviseur), fteerink@netbeheernederland.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Hans-Peter Oskam (directeur Beleid & Energietransitie) via 06 – 51 69 52 15.