Vacature Communicatieadviseur / Woordvoerder

Vacature Communicatieadviseur / Woordvoerder

De energietransitie is onderdeel van ons dagelijkse werk, want een goede energie-infrastructuur is een belangrijke randvoorwaarde om verduurzaming en energiebesparing mogelijk te maken. Netbeheer Nederland voert in Nederland en in Europa de dialoog met overheden, marktpartijen en maatschappelijke partners over de rol van de netbeheerders in de energietransitie. We agenderen de onderwerpen die belangrijk zijn voor een succesvolle transitie en willen samen met alle betrokkenen werken aan wetgeving, spelregels en oplossingen die passen bij het energiesysteem van de toekomst. Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Netbeheer Nederland is een moderne werkgever met 22 medewerkers. De organisatiestructuur is plat, de cultuur is open, informeel en resultaatgericht. De vereniging Netbeheer Nederland heeft negen leden. De medewerkers van Netbeheer Nederland werken nauw samen met de medewerkers van deze leden.

Jouw rol

Je geeft strategisch en tactisch communicatieadvies op uiteenlopende onderwerpen en waar nodig houd je regie op de (door)ontwikkeling van communicatiemiddelen. Je houdt de (sociale) media bij en zet de eigen kanalen actief in om de boodschap van Netbeheer Nederland uit te dragen. Als hoofdredacteur van het kwartaalblad NetNL geef je sturing aan de content van het magazine en zorg je dat deze aansluit op de (politieke) actualiteit.

De energietransitie is een hot topic in de media en in het publieke debat. Dat betekent dat journalisten ons steeds beter weten te vinden. Je treedt, samen met een senior-collega, op als aanspreekpunt voor de pers en onderhoudt goed contact met de woordvoerders van de leden over woordvoeringslijnen en mediaplannen. Je creëert kansen om het werk en de uitdagingen van de netbeheerders voor het voetlicht te brengen in de media.

Netbeheer Nederland is een brancheorganisatie met een beperkt aantal leden. Afstemming met die leden is een belangrijk onderdeel van ons werk, ook van de communicatiefunctie. In deze functie onderhoud je nauw contact met onder andere de woordvoerders van de leden, maar ook met bijvoorbeeld Public Affairs en betrokkenen binnen en buiten de vereniging.

 Jouw profiel

Je bent een enthousiaste teamwerker met strategisch inzicht en een sterke persoonlijkheid. De energiewereld spreekt je aan. Je kunt je snel inwerken in complexe vraagstukken en kunt verbanden leggen met actuele ontwikkelingen in de sector. Je hebt ervaring met woordvoering, issuemanagement en crisiscommunicatie en hebt kennis van online en sociale media. Je draait je hand niet om voor het schrijven van begrijpelijke teksten over ingewikkelde materie. Je bent goed in staat zelf lijnen uit te zetten en initiatief te nemen, maar staat er ook voor open deze af te stemmen met anderen. Je bent er goed in mensen nader tot elkaar te brengen en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Overige functie-eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, met als afstudeerrichting communicatie of  een andere maatschappijgerichte opleiding, zoals bestuurskunde,  journalistiek of politicologie.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Overtuigend adviseur en inhoudelijk gedreven professional die ook buiten de lijnen van het communicatie vak meedenkt.
  • Relationeel sterk, in staat zowel te luisteren als te overtuigen.
  • Uitstekende antenne voor wat er in de samenleving gebeurt.
  • Affiniteit met politieke en bestuurlijke processen.

 Ons aanbod

Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, kennis en opleiding, maximaal schaal 9

(€ 4.260 - € 5.876) bruto per maand.

Naast het salaris kun je rekenen op 8% vakantiegeld, bovenwettelijk verlof en levensloopbijdrage, gebundeld in het zogeheten Benefit Budget. Dit is een maandelijks vrij besteedbaar budget.

Netbeheer Nederland hecht sterk aan persoonlijke groei en ontwikkeling en biedt daarvoor verschillende mogelijkheden. De cao Netwerkbedrijven is van toepassing. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een abonnement t.b.v. het woon-werkverkeer.

In eerste instantie geldt een contract voor de duur van 1 jaar met perspectief op een vaste aanstelling.

Ons kantoor is gevestigd in Den Haag.

Meer informatie en reageren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Fred Teerink, adviseur HRM via telefoonnummer 06 - 30 77 92 56.

Je sollicitatie kun je tot en met 11 november a.s. per e-mail sturen aan Caroline Rotteveel Mansveld, (crotteveelmansveld@netbeheernederland.nl), medewerker HRM. De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 16 november 2018.