Uitvoering Energieakkoord is een onomkeerbaar proces

Uitvoering Energieakkoord is een onomkeerbaar proces

  • 20 juni 2014
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Ed Nijpels heeft namens de Borgingscommissie Energieakkoord de jaarlijkse voortgangsrapportage aan voorzitter van de SER Wiebe Draijer overhandigd.

Ed Nijpels heeft namens de Borgingscommissie Energieakkoord de jaarlijkse voortgangsrapportage aan voorzitter van de SER Wiebe Draijer overhandigd. De voortgangsrapportage toont een eerste stap in het proces naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening, belangrijke doelen van het vorig jaar gesloten Energieakkoord voor duurzame groei. De uitvoering begint op stoom te komen: 139 van de 159 afspraken staan in de steigers. Resultaten van de afgelopen maanden zijn onder andere de aanpak en locatiebepaling voor wind op zee en wind op land, de oprichting van het Expertisecentrum Financiering Duurzame Energieprojecten en het ondersteuningsprogramma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor gemeenten die duurzame energie-initiatieven willen stimuleren.

Onomkeerbaar proces

“Door de in gang gezette werkwijze is de weg terug afgesloten”, schrijft voorzitter van de Borgingscommissie Ed Nijpels in zijn aanbiedingsbrief. “Er is sprake van een onomkeerbaar proces dat mogelijkheden biedt voor innovatie, nieuwe investeringen en werkgelegenheidsgroei.” De ene afspraak komt volgens Nijpels wat sneller op gang dan de andere maar organisaties zetten zich voor honderd procent in. “Ik vind het een prestatie van formaat dat we bij zo’n omvangrijk akkoord al na zeven maanden een eerste voortgangsrapportage kunnen uitbrengen.” Lees hier het volledige bericht inclusief de voortgansrapportage.
Terug naar overzicht