Nul op de Meter-plannen? Betrek de netbeheerder!

Nul op de Meter-plannen? Betrek de netbeheerder!

  • 25 april 2016
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Netbeheerders roepen woningcorporaties op om hen veel eerder te betrekken bij Nul op de Meter-plannen. Dat scheelt namelijk veel geld.

Netbeheerders roepen woningcorporaties op om hen veel eerder te betrekken bij Nul op de Meter-plannen. Dat scheelt namelijk veel geld. In Nederland liggen veel gasleidingen die nu zo’n dertig à veertig jaar oud zijn en daarom toe zijn aan een opknapbeurt door de netbeheerders. Tenzij een wijk Nul op de Meter (NOM) wordt en van het gas af gaat. Voor netbeheerders is het dus goed om te weten welke toekomstplannen woningcor- poraties voor een bepaalde wijk hebben, zodat zij niet onnodig investeren in een gasnetwerk.

Dit overkwam netbeheerder Liander in Arnhem bij de eerste Nul op de Meter-woningen in de wijk Presikhaaf. “We zaten te laat aan tafel, er was al gekozen voor Presikhaaf. Precies de wijk waar wij in 2009 het gasnet hadden aangepakt terwijl nu 96 woningen all-electric worden. Als we dit eerder hadden geweten, hadden we die grote investering niet op deze manier gedaan”, aldus Rob Goes, Nul op de Meter-coördinator bij netbeheerder Liander. “We hebben er wel van geleerd. We zitten nu aan het begin van het proces al aan tafel bij woningcorporatie Elkien zodat we samen de geschikte wijken kunnen selecteren. Dat scheelt uiteindelijk veel geld!”

Klik hier om verder te lezen.


Terug naar overzicht