Nederlands-Duitse Energiemeeting “Van proeftuin naar duurzame integratie”

Nederlands-Duitse Energiemeeting “Van proeftuin naar duurzame integratie”

  • 4 augustus 2016
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

De succesvolle en duurzame integratie van smart grids in steden en in de infrastructuur staan op 21 september 2016 centraal tijdens de Nederlands-Duitse Energiemeeting in Rotterdam.

Branche-experts uit Nederland en Duitsland zullen op die dag met elkaar in discussie gaan over actuele projecten op het gebied van slimme netwerken. Nederlandse ondernemers die geïnteresseerd zijn in deelname aan deze dag kunnen zich nu aanmelden. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in Hotel New York in Rotterdam. 

Na een inleiding over energie-efficiëntie en smart grids in Duitsland, zullen sprekers van onder andere Stedin en Alliander vertellen over de resultaten van eerdere proefsituaties. John Hodemaekers (Stedin) geeft een presentatie over de combinatie van in-home-accusystemen met zelfgeproduceerde zonne-energie door PV. “Om de technische innovatie verder te ontwikkelen, is de acceptatie door de bewoners onmisbaar”, aldus Hodemaekers. Celina Kroon van netwerkbedrijf Alliander zal vervolgens het project ‘City Zen’ voorstellen. Dit project benut de ervaringen met eerdere proeven en is een live demonstratie in Amsterdam. Het laat in een bestaande netsituatie zien wat de effecten zijn van decentrale energieopwekking en gevolgen van de energietransitie. Verder zijn er presentaties van het IdE, Institute decentralized Energy Technologies, over ‘gridstabiliteit in distributienetwerken met niet-conventionele energieladingen’ en van de Universiteit van Kassel over de ‘wiskundige optimalisatie van distributienetwerken’. Tevens zullen acht Duitse bedrijven hun technologieën en diensten presenteren. Nederlandse ondernemers kunnen zo in contact komen met mogelijke Duitse samenwerkingspartners. Op 20 en 22 september organiseert de DNHK een-op-een-gesprekken bij geïnteresseerde Nederlandse bedrijven op kantoor.

“De samenwerking en kennisuitwisseling tussen Duitsland en Nederland op het gebied van smart grids leidt tot succesvolle uitkomsten en is daarom heel belangrijk. Er zijn veel pilots, maar nu is het moment gekomen om over de duurzame toepassing en integratie van slimme netwerken in steden en de gehele infrastructuur te discussiëren”, aldus Anouk Iuzzolino van de Duits-Nederlandse Handelskamer.

Klik hier voor het programma.

Geïnteresseerden kunnen zich nu voor de energiemeeting en voor individuele gesprekken met Duitse bedrijven aanmelden via www.dnhk.org/smartgrids of telefonisch via 070 3114 170.


Terug naar overzicht