Misbruik naam Netbeheer bij verkoop energiecontracten

Bij Netbeheer Nederland zijn verschillende meldingen binnengekomen van misbruik van onze naam om consumenten een energiecontract aan te bieden.

placeholder

Bij Netbeheer Nederland zijn verschillende meldingen binnengekomen van misbruik van onze naam om consumenten een energiecontract aan te bieden. De beller meldt zich namens Netbeheer Nederland en zegt dat onderzoek uitwijst ‘dat u teveel betaalt voor energie’.

Vervelende reacties

Wie (lastige) vragen stelt over het doel van het telefoontje of over misbruik van privégegevens, kan vervelende reacties krijgen. Op internet zijn inmiddels tientallen reacties te vinden van mensen die op deze manier zijn benaderd, soms ook uit naam van een regionale netbeheerder. (Zie https://www.telguarder.com/nl/nummer/0202050712).

 

Netbeheerders en Netbeheer Nederland zijn niet actief op het gebied van energielevering of verkoop van contracten. Wanneer u uit naam van Netbeheer Nederland of één van de netbeheerders wordt gebeld met een aanbod, is dat dus misbruik. Ook één van onze eigen medewerkers werd gebeld. Toen zij vragen begon te stellen, volgde een agressieve reactie. Wilt u discussie vermijden, hang dan gewoon direct op.