Groen licht voor investeringsplannen

Groen licht voor investeringsplannen

  • 13 september 2022
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Begin april 2022 hebben de Nederlandse elektriciteit- en gasnetbeheerders hun nieuwe investeringsplannen gepubliceerd. ACM heeft toen TenneT gevraagd nog enkele aanpassingen te doen in het investeringsplan Net op land, en Liander gevraagd een aangepast investeringsplan te maken voor het 150 kV elektriciteitsnet Randmeren. Beide plannen zijn nu aangevuld én goedgekeurd door de ACM.

Sinds 2020 toetst de ACM de investeringsplannen die netbeheerders elke twee jaar moeten maken. In de investeringsplannen van netbeheerders staat welke investeringen in de netwerken de komende tien jaar nodig zijn om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar capaciteit van consumenten en bedrijven.

TenneT en Liander zijn gevraagd investeringsplannen te verduidelijken, zodat uit de plannen duidelijker zou blijken hoe de netbeheerder bepaalt welke knelpunten eerst en welke knelpunten later opgelost worden. De ACM heeft de aangepaste investeringsplannen inmiddels goedgekeurd, zodat TenneT en Liander ze nu ook vaststellen.

zie ook de website van de ACM


Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht