BEI-VIAG en Corona

BEI-VIAG en Corona

  • 26 maart 2020
  • Delen via: Share via Whatsapp Share via Facebook Share via Twitter Share via linkedin Share via email

Door de Corona-maatregelen van de overheid zijn de opleidings- en examenfaciliteiten gesloten. Hierdoor is het voor medewerkers niet mogelijk om veiligheidscertificaten tijdig te verlengen, wat betekent dat zij geen werkzaamheden aan de elektriciteits- en gasinfrastructuur meer mogen uitvoeren. Dit probleem speelt bij netbeheerders, aannemers, meetbedrijven en andere branchepartijen die gebruik maken van de BEI- en VIAG-regelgeving. Binnen Netbeheer Nederland zijn een aantal afspraken gemaakt om de BEI-VIAG-gevolgen van de corona-crisis te hanteren.

Dispensatie op de geldigheid van Aanwijzingen BEI- en VIAG

Door de corona-maatregelen kunnen Stipel-certificaten niet tijdig verlengd worden. Door de Ledenraad van Netbeheer Nederland (NBN) is daarom een dispensatie vastgesteld op de geldigheid van BEI- en VIAG-aanwijzingen.

De dispensatie
Er wordt gedoogd dat bij Stipel-certificaten die verlopen als gevolg van de Corona-maatregelen, de geldigheid van de bijbehorende BEI- en/of VIAG-aanwijzing wordt verlengd met minimaal 3 maanden, maar uiterlijk tot 31-12-2020. Als de corona-maatregelen langer van kracht blijven, zal de uiterste datum opnieuw beoordeeld worden.

Deze dispensatie is van toepassing op alle BEI- en VIAG-aanwijzingen die door branche-partijen worden gehanteerd en kan door de bedrijven zelfstandig toegepast worden.

Alle afspraken zijn terug te lezen in de BeiViag nieuwsbrief op de www.beiviag.nl.Dossiers & Thema's


Terug naar overzicht