Agenda

Titel

11 maart - Congres energieopslag & -distributie

Er gebeurt op dit moment ontzettend veel dat van impact is op de energiemarkt: COVID-gevolgen, mogelijke aanscherping emissiereductie vanuit de EU, discussie over de energiemix, uitbreiding naar SDE++, grootse plannen op de Noordzee en de benodigde opslag daarvoor. Tijdens Energieopslag & -distributie worden de lange termijn doelen en ontwikkelingen verbonden aan de day-to-day business. Voors en tegens worden op en rij gezet. 

Meer informatie en korting

Relaties van Netbeheer Nederland krijgen tot en met 12 februari € 75,- korting op de deelnameprijs.
Meld je online aan op www.energieopslagcongres.com en vermeld op het inschrijfformulier de
code: NET75.

Organisator: Managementproducties in samenwerking met Energy Storage NL

 

6 april - Webinar "Slim samenwerken in de ondergrond"

Warmtenetten zijn een essentiële schakel in de warmtetransitie. Deze warmtenetten moeten een plek vinden in de ondergrond naast alle bestaande infrastructuur. Hoe gaan we dit mogelijk maken? In dit gratis webinar georganiseerd door Netbeheer Nederland nemen verschillende netbeheerders en gemeenten je live vanuit de studio mee in het belang van een goede samenwerking in de ondergrond op het gebied van de warmtetransitie.

Wat kun je verwachten van dit webinar?
In deze sessie zoomen we in op de samenwerking tussen de verschillende transitiepartners, die essentieel is om de warmtetransitie óók ondergronds mogelijk te maken. We zullen ingaan op verschillende thema’s:

  • Wat betekent de aanleg van een warmtenet voor de bestaande infrastructuur van netbeheerders?
  • Hoe gaat de aanleg van zo’n warmtenet precies en hoe werkt het warmtebedrijf samen met andere transitiepartners?
  • Hoe kijkt een gemeente aan tegen de regierol die hun is toebedeeld? Wat is precies het perspectief van een gemeente op de ondergrond?
  • Wat kunnen we leren van de aanleg van bestaande warmtenetten?

Verschillende sprekers nemen je mee in dit onderwerp en geven praktische tips en handvaten. Zo zoomen we in Proeftuin ’t Ven in Eindhoven waar de voorbereidende fase voor een warmtenet is afgerond, en naar Amsterdam en Rotterdam waar al veel ervaring is opgedaan. 

Waar en wanneer?
Het webinar wordt georganiseerd op dinsdag 6 april van 11:00 tot 12:30 uur. Je ontvangt de inloggegevens via de e-mail na het aanmelden.

Voor wie? 
Deze meet-up is voor energieprofessionals die actief zijn bij gemeenten met de energietransitie. Daarnaast is het evenement interessant voor warmtebedrijven en waterbedrijven.

Nu aanmelden
Je kunt je hier registreren en aanmelden voor het webinar.