NKL/ElaadNL-lezingen op 29 mei

Maandag 29 mei organiseert ElaadNL in samenwerking met het NKL een speciale editie van de Elaad-lezingen. Centraal staat het thema Cybersecurity in relatie tot laadinfrastructuur van elektrisch vervoer. Deskundige sprekers uit de wetenschap, de journalistiek en het netbeheer nemen u mee in de wereld van cybersecurity.

placeholder

Het belang van goede cybersecurity bij laadinfrastructuur neemt toe naarmate het laden van auto’s meer en meer via Smart Charging gestuurd kan plaatsvinden en het aantal auto’s toeneemt. Op termijn vertegenwoordigen de auto’s die gelijktijdig laden een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van enkele grote elektriciteitscentrales. De auto wordt daarmee een cruciaal onderdeel van ons elektriciteitsnet. Juist nu de aantallen elektrische auto’s nog relatief gering zijn, kunnen stappen gezet worden om de veiligheid nu al goed te regelen.

Vijf sprekers verzorgen een boeiende NKL/Elaad-lezing: 

  • Maarten Hoeve, European Network for Cyber Security
  • Erik Poll, Radboud Universiteit
  • Igor van Gemert, SIM-CI
  • Brenno de Winter, onderzoeksjournalist
  • Harm van den Brink, ElaadNL

Na afloop van de presentaties gaan de sprekers in gesprek met elkaar en het publiek. De lezingen zijn in het Engels. Klik hier voor meer informatie over de lezingen. 

Aanmelden
U meldt zich aan door een e-mail te sturen naar info@elaad.nl

Locatie
kantoor van ElaadNL: Utrechtseweg 310, Kantoorgebouw B42, 6812 AR in Arnhem