Nationaal Kabel en Leidingcongres in teken van graafschade voorkomen

Het KLO organiseert op 2 november het Nationaal Kabel- en Leidingcongres 2016. Over het voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen.

placeholder

Graafschade leidt tot overlast, hoge kosten en kan heel gevaarlijk zijn, denk maar aan een gaslek. Het aantal graafschades in Nederland loopt terug, maar niet snel genoeg. Het doel van het KLO is halveren van het aantal graafschades in 2018. Willen we dat bereiken, dan moet er meer gebeuren. Daarover gaat het KLO congres op 2 november. Het KLO is een non-profit samenwerkingsverband van netbeheerders, grondroerders en beheerders van de ondergrond. Het doel is voorkomen van graafschade.

Op 2 november komen alle partijen uit de graafketen bij elkaar. Dagvoorzitter Astrid Feiter heet de bezoekers welkom en gaat in gesprek met Jos de Groot (Ministerie van EZ) over de nieuwe wet WION. Welke belangrijke wijzigingen zijn er? Herman Waijers (programmamanager) vertelt alles over het nieuwe informatiesysteem KLIC-WIN.  De bezoeker krijgt uitleg over de nieuwe richtlijn zorgvuldig graafproces (voorheen de CROW 250, nu de CROW500): wat gaat er veranderen in het graafproces? En wat betekent dat voor het dagelijkse werk? Alle bezoekers ontvangen een exemplaar.

In de middag zijn er negen workshops waar bezoekers een keuze uit kunnen maken. In de workshops gaan experts dieper in op de grootste veranderingen in de CROW 500 en het toezicht op de WION. Het team van KLIC-WIN geeft een demonstratie van het nieuwe systeem en veel tips. Er is een workshop over graafschadepreventie en veiligheid over acties van het KLO om het grote doel te bereiken.

Tussendoor is er voldoende tijd om de informatiemarkt te bezoeken en te netwerken met collega’s uit de graafketen.

Voor wie?

Het KLO Nationaal kabels en leidingencongres 2016 is bedoeld voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met WION en het werken aan ondergrondse infrastructuur, zoals:

  • Beheerders van de ondergrond en/of ondergrondse infrastructuur en vergunningverleners, zoals gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat
  • Opdrachtgevers van graafactiviteiten en ingenieursbureaus
  • Kabel- en leidingbeheerders, netbeheerders
  • Aannemers, werkvoorbereiders, grondroerders
  • Bestuurders op gebied van ruimtelijke ordening, ondergrondse infrastructuur en bodembeheer
  • Serviceproviders
  • Opleidingsinstituten

Informatie en inschrijven

De toegangsprijs is € 195.

Klik hier voor het programma en inschrijven.