Sluiten  
X

Inloggen op het Ledennet van Netbeheer Nederland.
Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar secretariaat@netbeheernederland.nl


Uw wachtwoord vergeten? Wij sturen hem direct naar u op via e-mail. Mocht u na een paar minuten nog geen bericht van ons hebben ontvangen controleer uw junk e-mail.NL
EN
 • 'De Nederlandse energienetten behoren tot de meest betrouwbare ter wereld'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'De netbeheerders staan voor een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk energienet'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'Netbeheerders werken samen met diverse partijen aan toekomstige energievoorziening'
  Marijn Artz,

  Manager Duurzaam & Energietransitie

 • 'Veilige en betrouwbare energievoorziening: niet vanzelf, wel vanzelfsprekend'
  Henk van Bruchem,

  Netbeheer Nederland

U bent hier: HomeWie zijn wij? Werken bij Netbeheer Nederland

Werken bij Netbeheer Nederland

De organisatie

Netbeheer Nederland is de brancheorganisatie van de regionale- en landelijke netbeheerders voor gas en elektriciteit. De netbeheerders hebben twee hoofdtaken: zij zorgen voor de duurzame energie infrastructuur van Nederland en zij faciliteren de werking van de energiemarkt. De vereniging heeft momenteel 9 leden; 2 landelijke netbeheerders (TenneT en Gas Transport Services) en 7 regionale netbeheerders, het hoogste orgaan is de ledenraad.

Netbeheer Nederland bespreekt met haar stakeholders hoe de gas- en elektriciteitsvoorziening op een maatschappelijk verantwoord en efficiënt niveau kan worden onderhouden en uitgebreid. Zij voert de dialoog met de overheid en marktpartijen over de wijze waarop aan de ontwikkeling van duurzame energievoorziening invulling kan worden gegeven. Daarbij staan betrouwbaarheid, betaalbaarheid en veiligheid voorop. Daarnaast organiseert Netbeheer Nederland het overleg met marktpartijen.

Naast de belangenbehartiging heeft Netbeheer Nederland een belangrijke, adviserende stem richting leden, vertegenwoordigers van de overheid en andere belangenorganisaties en marktpartijen. Het takenpakket en de gesprekspartners zijn heel gevarieerd; naast het Nederlandse beleid speelt ook de regelgeving op Europees niveau een rol.

De bureau organisatie van Netbeheer Nederland bestaat uit ruim 19 FTE (circa 21 m/v), gegroepeerd rondom 3 taakgroepen: Taakgroep Marktfacilitering en Regulering, Taakgroep Infrastructuur en Platform Strategie en Innovatie.

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

 


Laatste nieuws

Feed

Energeia-column André Jurjus over kostenverdeling

Woensdag 3 mei publiceerde Energeia een column van André Jurjus over de vraag hoe we de kosten van de energietransitie eerlijk kunnen verdelen.

Ga verder

NetbeheerNL op Twitter

Volg ons

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in:

Server fout, probeer het later opnieuw
Uw inschrijving is verwerkt.© 2017 | www.netbeheernederland.nl | disclaimer | toelichting cookies