Sluiten  
X

Inloggen op het Ledennet van Netbeheer Nederland.
Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar secretariaat@netbeheernederland.nl


Uw wachtwoord vergeten? Wij sturen hem direct naar u op via e-mail. Mocht u na een paar minuten nog geen bericht van ons hebben ontvangen controleer uw junk e-mail.NL
EN
 • 'De Nederlandse energienetten behoren tot de meest betrouwbare ter wereld'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'De netbeheerders staan voor een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk energienet'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'Netbeheerders werken samen met diverse partijen aan toekomstige energievoorziening'
  Marijn Artz,

  Manager Duurzaam & Energietransitie

 • 'Veilige en betrouwbare energievoorziening: niet vanzelf, wel vanzelfsprekend'
  Henk van Bruchem,

  Netbeheer Nederland

U bent hier: HomeWie zijn wij? Missie

Missie

Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van alle energienetbeheerders, staat voor een toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem dat de transitie naar een duurzame energievoorziening mogelijk maakt. Netbeheer Nederland bepaalt haar positie door middel van de dialoog met al haar stakeholders in nauwe samenspraak met haar leden.

Visie
De missie van Netbeheer Nederland staat niet op zich. Zij is ingebed in een visie op de rol van de energienetbeheerders, nu en in de toekomst. Deze visie laat zich als volgt verwoorden:
Wij zitten midden in de energietransitie. De komende 10 jaar zal er veel veranderen. Alles wijst op een forse toename van decentraal opgewekte duurzame energie. Burgers en bedrijven nemen een stevige en actieve rol in de energievoorziening. Netbeheerders, vanuit hun rol om het energienet (van aansluiting tot interconnector) te allen tijde beschikbaar te houden, moeten hierop inspelen. Netbeheer Nederland vindt het daarbij van groot belang structureel en op een agendabepalende wijze het gesprek op te blijven zoeken in Nederland en in Europa met de politiek, overheid en maatschappelijke stakeholders om de effecten van deze transitie te duiden en gezamenlijk de noodzakelijke stappen vooruit te formuleren en uit te voeren. Bovenaan de agenda tijdens deze gesprekken staan de nieuwe spelregels die nodig zijn om het energiesysteem van de toekomst te laten werken en de transitie te ondersteunen. Netbeheer Nederland vertelt het verhaal van het toekomstige energiesysteem en wat dat voor mensen betekent. Vanuit het perspectief van de netbeheerders zijn daarbij voor de komende periode enerzijds ‘slim netmanagement’ en anderzijds het organiseren van markttoegang voor alle partijen die dat willen van prominent belang.


Laatste nieuws

Feed

Energeia-column André Jurjus over kostenverdeling

Woensdag 3 mei publiceerde Energeia een column van André Jurjus over de vraag hoe we de kosten van de energietransitie eerlijk kunnen verdelen.

Ga verder

NetbeheerNL op Twitter

Volg ons

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in:

Server fout, probeer het later opnieuw
Uw inschrijving is verwerkt.© 2017 | www.netbeheernederland.nl | disclaimer | toelichting cookies