Sluiten  
X

Inloggen op het Ledennet van Netbeheer Nederland.
Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar secretariaat@netbeheernederland.nl


Uw wachtwoord vergeten? Wij sturen hem direct naar u op via e-mail. Mocht u na een paar minuten nog geen bericht van ons hebben ontvangen controleer uw junk e-mail.NL
EN
 • 'De Nederlandse energienetten behoren tot de meest betrouwbare ter wereld'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'De netbeheerders staan voor een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk energienet'
  Andre Jurjus,

  directeur Netbeheer Nederland

 • 'Netbeheerders werken samen met diverse partijen aan toekomstige energievoorziening'
  Marijn Artz,

  Manager Duurzaam & Energietransitie

 • 'Veilige en betrouwbare energievoorziening: niet vanzelf, wel vanzelfsprekend'
  Henk van Bruchem,

  Netbeheer Nederland

U bent hier: Home Enquete

Enquete

Vraag en antwoord Monitoring Energie Besparing
 

• Waarom wordt deze enquête uitgevoerd?
Huishoudens met een slimme meter ontvangen van de energieleverancier sinds de plaatsing van de slimme meter iedere twee maanden een overzicht van het energieverbruik. De energieleveranciers zijn vanaf 1-3-2012 wettelijk verplicht deze tweemaandelijkse verbruiksoverzichten te versturen naar hun klanten met een slimme meter. Het doel van deze enquête is een beter inzicht te krijgen in de houding van huishoudens ten opzichte van de slimme meter en het oordeel van de huishoudens over de kwaliteit van de tweemaandelijkse verbruiksoverzichten. Deze inzichten zullen worden toegepast om onze dienstverlening naar u toe te verbeteren.

• Wie is opdrachtgever voor deze enquête?
Deze enquête wordt door uw netbeheerder uitgestuurd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

• Waarom word ik gevraagd deel te nemen aan deze enquête?
Deze enquête wordt willekeurig rondgestuurd aan huishoudens die in 2012 een slimme meter hebben gekregen. Binnen deze willekeurige groep bent u ook geselecteerd.

• Wie voert het onderzoek uit en hoe wordt er omgegaan met uw gegevens?
Het onderzoek wordt door uw netbeheerder uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek wordt begeleid en uitgevoerd door IVAM, een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. Dit bureau is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. De enquêtes zullen door Scan Serv B.V., een bedrijf gespecialiseerd in enquêteverwerking, worden verzameld, gedigitaliseerd en toegezonden aan IVAM. Op basis van geanonimiseerde overzichten wordt het onderzoek uitgevoerd door IVAM. De resultaten van dit onderzoek worden aan het ministerie van Economische Zaken (Agentschap NL) gerapporteerd.

• Is meedoen aan de enquête verplicht?
U bent niet verplicht om mee te doen aan deze enquête, maar gezien ons gezamenlijke belang wordt dit wel zeer op prijs gesteld.

• Is mijn privacy gewaarborgd?
Nederland loopt voorop in Europa op het gebied van wet- en regelgeving rondom privacy en veiligheid. Er gelden strenge regels voor het gebruik van data door de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Privacy Gedragscode en de Privacy & Security Eisen van Netbeheer Nederland. Belangrijk is dat de data alleen voor het doel gebruikt wordt waarvoor u toestemming heeft gegeven via het door u retour gestuurde enquêteformulier.

• Waarom ontvang ik ook een tweede enquête als ik deelneem?
Na de eerste enquête ontvangt u ook een tweede enquête. Dit zal rond mei 2013 zijn. Door het verschil tussen de resultaten van deze twee enquêtes te beoordelen over een aselecte grote groep mensen worden zaken inzichtelijk. We kunnen namelijk gaan beoordelen of de houding van deze groep door de slimme meter en de tweemaandelijkse verbruiksoverzichten over de periode tussen de enquêtes is veranderd.

• Hoe kan ik mij na deelname alsnog afmelden voor de enquête?
Als u besluit na toesturen van de enquête alsnog af te willen zien van deelname, kunt u een e-mail sturen naar enquete@netbeheernederland.nl. Uw gegevens worden dan verwijderd.

• Kan ik inzage krijgen in de resultaten van deze enquête?
De resultaten van de enquête worden op deze webpagina zichtbaar gemaakt rond augustus 2013.

• Waar vind ik meer informatie over de slimme meter?
www.rijksoverheid.nl (download de brochure van de overheid over de slimme meter)
www.verenigingeigenhuis.nl (zoekterm: slimme meter)
www.consumentenbond.nl (zoekterm: slimme meter)
www.consuwijzer.nl (zoekterm: slimme meter)

Voor overige vragen die hierboven niet worden beantwoord kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw Netbeheerder. U kunt de klantenservice van uw netbeheerder via onderstaande contactgegevens bereiken:
Liander: www.liander.com/slimmemeter of telefonisch via 0900 263 2630.  Dit nummer kost 0,10 euro per minuut plus eventuele kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon.
Enexis: www.enexis.nl/slimmemeter  of telefonisch via  0900 780 87 00 (lokaal tarief) op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.
Stedin: www.stedin.net/slimmemeter of telefonisch via 088 8 963 963 (lokaal tarief).


Laatste nieuws

Feed

Energeia-column André Jurjus over kostenverdeling

Woensdag 3 mei publiceerde Energeia een column van André Jurjus over de vraag hoe we de kosten van de energietransitie eerlijk kunnen verdelen.

Ga verder

NetbeheerNL op Twitter

Volg ons

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in:

Server fout, probeer het later opnieuw
Uw inschrijving is verwerkt.© 2017 | www.netbeheernederland.nl | disclaimer | toelichting cookies